A tésztához a leszárazott és megmosott spenótot forrásban levő, enyhén sós vízbe dobjuk, és az újraforrástól számítva kb. 1 percig főzzük, amíg összeesik. Ezután szűrőben lecsepegtetjük, és magas falú keverőedényben botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elvegyítjük a darával és 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a spenótpürét, majd lisztezett deszkán simára gyúrjuk. Közben szükség szerint apránként annyi lisztet dolgozunk bele, hogy ne ragadjon. Végül folpakba csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez a ricottát magas falú keverőedénybe tesszük, és evőkanállal beleforgatjuk a parmezánt. Hozzáadjuk a tojásokat és a zsemlemorzsát, botmixerrel krémesre dolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Végül a botmixer segítségével összeturmixoljuk a friss bazsalikommal.
A tésztából lisztezett deszkán 2 db vékony lapot nyújtunk. Az egyikre egymástól 4-5 cm távolságban kis halmokat rakunk a bazsalikomos ricottakrémből. A köztes részeket megkenjük az elkevert tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a másik tésztalapot, és a tenyerünk élével lenyomkodjuk a töltelékhalmok között. Ezután késsel vagy derelyevágóval feldaraboljuk, és az így kapott tésztatáskákat egy kevés liszttel megszórva szikkadni hagyjuk kb. 20 percig.
Végül a raviolikat lobogó sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.