A kacsamájat megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval. Két szelet bacont lefektetünk egymás mellé, ráhelyezünk 1 db fűszeres májat, és feltekerjük. A rozmaringágat óvatosan a bacon és a máj közé helyezzük. A többi májjal is így járunk el.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd ráhelyezzük a májtekercseket. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt pirosra sütjük (légkevéréses: 150 fok, 20 perc).
Megjegyzés
Manapság már nagyon kevesen tartanak kacsát. Tehát, ha kacsamájat szeretnék készíteni, akkor irány a hentes. Persze az a máj nem hasonlít a hízott kacsa májához, de azért jól befűszerezve, baconbe tekerve, így is nagyon finom.
Vigyázzunk, nehogy túl sokáig süssük, különben a máj nagyon kiszárad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.