A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát kinyújtjuk, és 2 db 25 cm-es átmérőjű kört vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, villával megszurkáljuk a tésztát, és 20-25 percig sütjük.
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és óvatosan forgatva összedolgozzuk.
A masszát egy 22 cm-es, kivajazott kapcsos tortaformába töltjük, és 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez felforraljuk a tejet. A négy tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet és a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük. A tejet lehúzzuk a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos masszát. Visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett, kb. 5 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és egy spatula segítségével összekeverjük a kihűlt krémmel. A sziruphoz kimérjük a vizet, hozzáadjuk a barna cukrot, valamint a gyümölcslikőrt, és addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad.
A leveles tésztát tortatálra helyezzük, átitatjuk a likőrös sziruppal, majd ráterítjük a sárga krém harmadát. Rátesszük a piskótalapot, rákenjünk krémet, majd befedjük a második levelestészta-lappal, amit szintén meglocsolunk a sziruppal. A maradék krémmel bevonjuk az összeállított tortát, majd étcsokoládé-reszelékkel díszítjük a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.