Az élesztő felfuttatjuk 1 dl langyos-cukros tejben.
Ezután a tojássárgát összekeverjük a maradék langyos tejjel, az olajjal, és a felfuttatott élesztővel. A lisztet összekeverjük a sóval.
A kenyérsütőgép üstjébe beleöntjük a tejes-élesztős keveréket, majd rákanalazzuk a lisztet.
Ezután elindítjuk a dagasztó programot, és megdagasztjuk a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!)
Amikor a gép végzett a dagasztással, áttesszük a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Ezután a megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a sajtos töltelékkel.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a sót, az egész tojást, és alaposan összekeverjük.
A vékonyra kinyújtott tésztára rákanalazzuk a sajtos keveréket, majd egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
Ezután feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel felvágjuk trapéz alakúra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egymástól távolabb ráhelyezzük a felvágott tésztát, majd konyharuhával letakarjuk, és szobahőmérsékleten még 20 percig kelesztjük. (Sütés közben megfog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.)
Ezután az újrakelesztett tészta tetejét lekenjük felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. (Langyosan a legfinomabb, de szerintem hidegen is elfogy majd mind az utolsó morzsáig.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.