A sajtos-juhtúrós kapros zöldbab elkészítéséhez a zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára (de roppanósra) főzzük, jól lecsepegtetjük, majd a fokhagymát kidobjuk.
Még melegen hozzáadjuk a sajtot, az elmorzsolt juhtúrót és a finomra vágott kaprot, majd lazán összekeverjük – lehetőleg úgy, hogy a bab ne törjön össze.
Ezután egy 2 dkg vajjal kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük, és elsimítjuk. Leöntjük a tojássárgájával elkevert, enyhén sózott tejföllel.
A tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített forró sütőben 200-220 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz (kb. 15 perc). Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.