A vizet meglangyosítjuk. Egy edénybe szórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy kevés vízzel. Konyharuhával letakarjuk, és megvárjuk, amíg felfut.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet. Összekeverjük és bedagasztjuk.
A tésztát kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy lisztezett tálcára olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából. Így kelesztjük tovább még 10 percig.
Egy serpenyőbe bőségesen olajat öntünk, felforrósítjuk, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük 1-1 perc alatt, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Megsózzuk, fokhagymával és tejföllel megkenjük, végül reszelt sajttal megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.