Morzsoljuk el az élesztőt a langyos tejben, adjuk hozzá az olvasztott vajat és 1 ek porcukrot, majd futassuk fel a keveréket. Vegyítsük el a lisztet 1 csipet sóval és a kardamommal, majd adjuk az élesztős keverékhez, és 20 perc alatt gyúrjuk rugalmas tésztává. Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és 45 perc alatt kelesszük a duplájára.
Formázzunk 40 g-os golyókat a tésztából, majd kelesszük további egy órán keresztül. Kenjük meg a zsemlék tetejét a felvert tojással, majd süssük 225 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre. Végül hagyjuk kihűlni.
Vágjuk le egy recés késsel a zsemlék felső negyedét. Egy kiskanállal vájjuk ki a közepüket, majd töltsük bele a forró tejjel elkevert marcipánt. A tejszínt verjük lágy habbá, töltsük csillagcsöves habzsákba, és díszítsük ki vele a zsemléket. Porcukorral meghintve, forró, tojáslikőrös tejjel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.