A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg sütőporral elkevert lisztet, amit először a felvert hab negyedével fellazítunk, majd óvatosan belekeverjük az egészet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Közben megfőzzük a krémet. A tojássárgáját a cukorral, a tejjel, a tojáslikőrrel és vaníliaaromával gőz felett sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük az evőkanálnyi meleg vízben feloldott zselatint. Miután kihűlt, összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A kihűlt piskótalapból a tortaforma aljának segítségével egy kört vágunk, tálcára helyezzük, és köré pattintjuk a tortakarimát. A maradék piskótát felkockázzuk.
A piskótát megkenjük a krém harmadával, majd rátesszük a piskótakockák felét, majd a krém második harmadát. Majd megint a kockákat és újra krémet, de hagyjunk krémet a bevonásra is.
Néhány órára hűtőbe tesszük. Néhány óra múlva körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a szélét is megkenjük a krémmel.
Marcipán fűvel, répával, nyuszival díszítjük. A marcipán felét befestjük zöld ételfestékkel, majd hosszú lapot nyújtunk belőle, és a torta köré tekerjük. A széleket összeigazítjuk, a maradékból lesznek a répák zöldjei.
A répákhoz a marcipán másik felét piros ételfestékkel színezzük. A marcipánt 8 egyenlő golyóra osztjuk, cseppformára alakítjuk, majd a kés élét belenyomva répát varázsolunk belőle, a végükre illesztjük a zöldet.
Megjegyzés
De lehet így is, egy nyuszi "popsijával" és tappancsaival díszíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.