A langyos tejet elkeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, két tojás sárgáját, a sót és a zsírt, majd tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott margarinnal elkevert olajat. A tetejét megszórjuk liszttel, és letakarjuk. Kb. 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk, majd hosszában három részre vágjuk.
A középső részbe az apró kockára vágott sonkát tesszük, amit előzőleg összekeverünk a sajtkrém harmadával.
Két tojást megfőzünk, megpucolunk és apró kockára váguk. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt, illetve a krémsajt harmadát, majd ezzel megtöltjük a tészta második részét.
A harmadikat krémsajttal elkever friss reszelt tormával töltjük meg.
A három tésztát óvatosan hosszában feltekerjük, a végeiket összenyomjuk, és fonatott készítünk belőle. Margarinnal kikent tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük, majd egy felvert tojással megkenjük a tetejét.
220 fokra előmelegített sütőben tesszük, 5 perc után visszavesszük 170 fokra, és 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.