Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sonkás rakott galuska recept
recept
Mester

Sonkás rakott galuska

30 perc
4 adag
Költséges
2017. 03. 12.

Elkészítés

  1. A sonkát és a hagymákat kockára vágjuk, az olajat felhevítjük, megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a sonkát. Együtt pároljuk tovább, majd borsozzuk, végül két evőkanál tejföllel összeforraljuk.
  2. A lisztbe egy csipet sót szórunk, beleöntjük egy felvert tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágy, könnyű galuskatésztát kapjuk. Ne dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a galuskát, ha feljön a víz tetejére, leöblítjük, egy tálba kiszedjük, és egy kevés étolajjal elkeverjük.
  3. A mascarponét és a tojást kikeverjük, és hozzáadjuk a parmezán felét. Egy tűzálló edényt kikenünk olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A galuska felét lerakjuk, rászórjuk a sonkát, teszünk a rá a sajtmártásból, és megszórjuk parmezánnal, majd befedjük a galuska másik felével. A galuska tetejére kenjük a sajtkrémet, és megszórjuk a maradék parmezánsajttal. A tetejét pedig megszórjuk kevés zsemlemorzsával.180 fokra előmelegített sütőben, 25 percig készre sütjük.
Megjegyzés
Közeleg a húsvét ha marad ki a sonkából remek új ételt készíthetünk a maradék sonkából is.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Tiramisu egyszerűen
Recept
Egyszerű

Tiramisu egyszerűen

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Hudra Mariann szerző profilképe

Hudra Mariann

Csirkés pizzabatyu
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Nokedli
Recept
Egyszerű

Nokedli

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kiss Krisztina szerző profilképe

Kiss Krisztina

Tiramisus palacsintatorta
Recept
Bonyolult

Tiramisus palacsintatorta

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve
Recept
Egyszerű

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Kelkáposzta-krémleves csirkegaluskával
Recept
Egyszerű

Kelkáposzta-krémleves csirkegaluskával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Nutellás tiramisu
Recept
Egyszerű

Nutellás tiramisu

30 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Fügés pite
Recept
Rafinált

Fügés pite

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Hasonló receptek

Parmezános-mascarponéval töltött sós cannoli  recept
Recept
Egyszerű

Parmezános-mascarponéval töltött sós cannoli

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dankó Erika szerző profilképe

Dankó Erika

Olasz sajtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Olasz sajtgolyó

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Parmezános galuska húsleveshez recept
Recept
Egyszerű

Parmezános galuska húsleveshez

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Bolognai másként (mascarponéval) recept
Recept
Egyszerű

Bolognai másként (mascarponéval)

30 perc
|
1 adag
|
Átlagos
 Chefbag szerző profilképe

Chefbag

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.