A sonkát és a hagymákat kockára vágjuk, az olajat felhevítjük, megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a sonkát. Együtt pároljuk tovább, majd borsozzuk, végül két evőkanál tejföllel összeforraljuk.
A lisztbe egy csipet sót szórunk, beleöntjük egy felvert tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágy, könnyű galuskatésztát kapjuk. Ne dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a galuskát, ha feljön a víz tetejére, leöblítjük, egy tálba kiszedjük, és egy kevés étolajjal elkeverjük.
A mascarponét és a tojást kikeverjük, és hozzáadjuk a parmezán felét. Egy tűzálló edényt kikenünk olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A galuska felét lerakjuk, rászórjuk a sonkát, teszünk a rá a sajtmártásból, és megszórjuk parmezánnal, majd befedjük a galuska másik felével. A galuska tetejére kenjük a sajtkrémet, és megszórjuk a maradék parmezánsajttal. A tetejét pedig megszórjuk kevés zsemlemorzsával.180 fokra előmelegített sütőben, 25 percig készre sütjük.
Megjegyzés
Közeleg a húsvét ha marad ki a sonkából remek új ételt készíthetünk a maradék sonkából is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.