A kosárkák készítése: A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón kinyomjuk. A liszttel, a margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 8 db kosárka lesz belőle. A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.
180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük. A kis kosár fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sült. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
A töltelék készítése: Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük, rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel, kicsit átsütjük. A mini mozzarella golyókat is hozzáadva, a sajt felolvadásig kevergetjük. Betöltjük a kosarakat, piros és zöld paprika darabokat teszünk a tetejére. A fedelét rátesszük és fogyaszthatjuk is. Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki, mit szeret. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.