A spárgát megpucoljuk, a végeit levágjuk, és cukros, sós vízben előfőzzük. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A bacont kockára vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk az édesburgonyát és a bacont. Közben a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot és paprikát feldaraboljuk, a medvehagymát felszeleteljük, a spárgákat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket is a serpenyőbe rakjuk, a csilit rákarikázzuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
A tojásokat egy tányérban felverjük, megfűszerezzük. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntjük a tojást, megszórjuk a lereszelt sajttal, és aranysárgára sütjük.
Megjegyzés
Az autentikus spanyol tortilla - ami nem lepény, hanem egy omlett - többnyire csupán három összetevőből áll: burgonyából, hagymából és tojásból. Én most egy keveset változtattam rajta. Édesburgonyát (batátát), medvehagymát, fokhagymát, spárgát, bacont, paprikát, paradicsomot, csilit és természetesen tojást használtam fel. Remélem, így is finom lett, s a baszkok sem köveznek meg érte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.