Az összeturmixszolt, lecsepegtetett spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót és a préselt fokhagymagerezdet. Robotgéppel egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a spenótos masszával.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kiolajozzuk, megszórjuk egy kis liszttel, majd belesimítjuk a spenótos tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A tésztát még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt.
A kaliforniai paprikát felkockázzuk. A sajtkrémet összekeverjük a túróval, a csípős sajttal és egy csipet sóval. A kihűlt tésztalapról leszedjük a sütőpapírt, kitekerjük, megkenjük a sajtos krémmel, majd rárakjuk a paprika, a sárgarépa és a céklacsíkokat, és ismét feltekerjük. A spenótos tekercset hűvös helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket. Szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
Friss spenótlevélből nagyon ízletes ez a tavaszi spenót tekercs. Természetesen a töltelék variálható ízlés szerint. Néhány fázisfotóval szeretnék kedveskedni a kezdő háziasszonyoknak! :-)
Én 2/3 finomliszt és 1/3 tönkölybúzalisztet tettem bele, de rétesliszttel is készíthető. Egy kicsit több krémsajt elfér benne. Nagyon jól mutat hidegtálon. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.