A felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpároljuk őket. Meghintjük a fűszerpaprikával és a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük egy kevés vízzel, és majdnem teljesen puhára főzzük a húst.
Beleforgatjuk a gombakeveréket, és tovább főzzük egy kis ideig. Azután hozzákeverjük a leszűrt kukoricát, és még egy kis ideig főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt a tejszínnel együtt, és ízesítjük a felaprított kapor felével, némi sóval, borssal, valamint morzsolt kakukkfűvel.
A zsemlét beáztatjuk egy kevés vízbe, majd miután kinyomkodtuk, összedolgozzuk a kétféle túróval, a búzadarával, a maradék aprított kaporral, a vajjal és a tojással.
Pihentetjük a masszát 30 percig, ezután gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel körítve tálaljuk a tokányt. Bazsalikomlevelekkel, kaporágakkal és néhány gombával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.