A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a kicsumázott epret megmossuk és leszárítjuk. A félbevágott szemeket közepes méretű tálban alaposan összeforgatjuk a mézzel, a balzsamecettel, az olívaolajjal és 1 csipet sóval, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a levével együtt. Az előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig, végül kivesszük. A sütőt lekapcsoljuk 170-180 fokra.
A tésztához a lisztet nagy keverőtálban elvegyítjük a cukorral, a sütőporral, a sóval és a kardámommal. Egy másik tálban a szoba-hőmérsékletű tojásokat összekeverjük az íróval, a kihűlt olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. A lisztes elegy közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a nedves hozzávalókat, és spatulával összeforgatjuk.
Egy sütőbe rakható 28 cm-es, mély serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal vagy befújunk olajspray-vel, és belesimítjuk a tésztamasszát. Elosztjuk rajta a sült epret, megöntözzük a tepsiben maradt folyadék felével, majd aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.