A tökbelet kockákra daraboljuk. A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A tök felét egy fazékban félig felöntjük vízzel és megsózzuk. Félig rátett fedő alatt puhára főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük.
Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és együtt megpároljuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a rizst és a maradék tököt, majd párolni kezdjük. Közben az alaplét felforraljuk.
A sütőtökös rizst felöntjük a fehérborral, és hagyjuk szinte teljesen elfőni. Ezután a keverékre annyi forró alaplét öntünk, amennyi éppen ellepi, majd gyakran megkeverjük. (Nem kell folyamatosan keverni.) Az elfőtt lét apránként mindaddig utánapótoljuk, amíg a rizs fogkeményre (al dente) puhul. Szükség esetén – ha az alaplé már elfogyott – forró vizet adhatunk hozzá, hogy a rizottó állaga kellően lágy legyen.
Végül a rizottót a vajjal, a parmezánnal és a tökpürével krémesre keverjük, továbbá sóval, frissen reszelt szerecsendióval és őrölt borssal ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.