A megtisztított és felkockázott sütőtököt egy nagy pohár vízzel és kevés sóval 20 perc alatt megfőzzük.Amikor már omlósan puha, szűrőbe tesszük, és hagyjuk, hogy lecsepegjen.
Közben elkészítjük a tésztát: a lisztet, egy csipet sót, a lágy vajat, a sütőport, a rumot és a tojások sárgáját egy fakanállal összekeverjük. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a villával összetört sütőtököt, majd a lisztes keverékhez adjuk, és egyneművé keverjük.A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk, és 1 óráig állni hagyjuk.
Ezután előmelegítjük a gofrisütőt, és a hagyományos módon megsütjük. Porcukorral meghintve, juharsziruppal (vagy más, ízlés szerinti öntettel) kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.