A tök húsát finomra reszeljük. A habosra kevert vajat a cukor felével együtt simára dolgozzuk. Egymás után hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, a sót és a citromhéjat, majd belekeverjük a joghurtot és a kinyomkodott tököt.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a mézeskalácsfűszerrel és a durvára aprított pekándióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral együtt habbá verjük, és a lisztes keverékkel váltogatva, lazán a vajas masszába forgatjuk.
A tésztát kivajazott, liszttel meghintett 24 cm-es kuglófformába töltjük, és az előmelegített sütő alsó sínjére tolva sütjük 50-60 percig. Tűpróba után a sütőből kivéve rövid ideig pihentetjük, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
A baracklekvárt egy kevés vízzel együtt felmelegítjük, és vékonyan beecseteljük vele a kuglófot. Végül rácsorgatjuk a porcukorból, valamint a citromléből kevert mázat, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.