Egy tálba borítjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belemorzsoljuk a tésztába a langyos vajat, beletesszük a sót, majd összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez a felkockázott húsos szalonnát zsírjára sütjük, pár percig dinszteljük benne a megtisztított, vékonyra csíkozott hagymát. Ha kihűlt, elkeverjük benne a tejszínt, a tejfölt és az elhabart tojásokat. Borsozzuk, és a szalonna sósságának megfelelően sózzuk.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a hűtőből kivett tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe - vagy egy kivajazott kerek piteformába - nyomkodjuk. Ráhalmozzuk, majd egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és rárakjuk bacont, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.