A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, hideg vízben megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A zsírt a főzőedénybe tesszük, és szalmasárgára pirítjuk benne a felaprított hagymát. Megszórjuk a tört pirospaprikával, és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, és fedő alatt rövid lében puhára pároljuk. Ha szükséges, borral vagy vízzel pótoljuk az elpárolgó levet. Ízesítjük a zöldpaprikával, a paradicsommal vagy paradicsompürével és a tört csillivel.
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt, átöblített konzervbabot, majd összekeverjük, és pár percig forraljuk együtt. (Ha szárazbabbal készíjük, a babot beáztatjuk, külön puhára főzzük, aztán keverjük a gulyáshoz). Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Igazi magyar étel, melyet csiperke gomba hozzáadásával gazdagíthatjuk. Körete lehet kockázott főtt burgonya, nokedli, vagy csak friss kenyér a tunkoláshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.