A mandulákat egy sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük és 180 fokos sütőben néhány perc alatt enyhén megpirítjuk. A kandírozott cseresznyéket felaprítjuk. Összekeverjük a langyosra hűlt mandulával a citrushéjat és a cseresznyedarabkákat.
A gáztepsit sütőpapírral borítjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A vajat, cukrot, tojást, a narancslikőrt egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a citromhéjat, belekeverjük a vanília kivonatot, fakanállal alaposan kikeverjük. Fűszerezzük egy késhegynyi fahéjjal, egy csipet sóval, majd a végén beledolgozzuk a sütőporos lisztet. Viszonylag lágy, piskótára emlékeztető tésztát kapunk. Beledolgozzuk a mandulás keveréket.
A tésztát elfelezzük, az egyik feléből kanállal, szép, hosszú, kb. 3-4 cm széles csíkot formálunk a tepsi egyik felére, majd ugyanígy járunk el a tészta másik felével. A kissé rusztikus tésztarudakat egy vizes kanál hátával kiegyenesítjük. A 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, de a végén a sütőt nem zárjuk el.
A puha rudakat deszkára tesszük. Óvatosan vegyük ki, mert a meleg tészta törik! A rudakat nagyjából 1 cm-es ferde szeletekre vágjuk, vágási felületükre fordítva visszarakosgatjuk a tepsibe. Visszatoljuk a sütőbe 5 percre, majd minden szeletet átfordítunk, hogy a másik oldaluk is megpiruljon. Újabb 5 percig sütjük őket. A már ropogós cantucciniket rácson hagyjuk kihűlni. Frissességüket hetekig megőrzik jól záródó dobozban!
Megjegyzés
Az egész mandulák megpirítása azért fontos, mert a hőtől felszabadulnak illóolajok belőlük és ettől lesz igen aromás a sütemény. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.