A savanyú káposztát kétszer-háromszor átmossuk bő, hideg vízben, majd lecsepegtetjük, és felaprítjuk.
Az olajat felhevítjük, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a káposztát, megszórjuk a cukorral, és kissé karamellizáljuk. Azután felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg az összes alkohol el nem párolog. Közben beletesszük a babérlevelet, és egy kevés sóval, valamint borssal ízesítjük.
Ha az összes alkohol elpárolgott, a káposztához öntjük a szőlőlét, és addig főzzük tovább, amíg a zöldség megpuhul. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel vagy szőlőlével. Végül beleforgatjuk a megmosott szőlőszemeket, és további 10 percig főzzük együtt. Tálalás előtt eltávolítjuk az ételből a babérlevelet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.