1. Először a piskótát készítem el. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgákhoz hozzáadom a cukrot, a vizet, a vaníliát és a citrom reszelt héjat, majd jó habosra keverem. A lisztbe belekeverek egy kávéskanál sütőport, majd a tojásos masszához adom.
2. Végül a fehérjéből vert kemény habot finoman hozzákeverem és az egészet egy kisméretű kapcsos, sütőpapírral kibélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben megsütöm kb. 20 perc alatt (tűpróba). A megsült tésztáról eltávolítom a sütőpapírt, szép egyenesre vágom a tetejét, majd visszahelyezem a tortaformába és a hűtőszekrénybe teszem.
3. Egy főzőedényben a túrót összekeverem a tejföllel, hozzáadom a cukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat és az aprított gyümölcsöket, majd az egészet meglangyosítom. Néhány szem gyümölcsöt félreteszek a díszítéshez. 1-1,5 dl hideg tejjel összekeverem a zselatint és felfőzöm, nem forralom. A zselatinos tejet egyenletes kevergetés közben hozzáadom a túrós-gyümölcsös langyos masszához. Hagyom egy picit hűlni, közben kevergetem, majd ráöntöm a hideg tortalapra és visszahelyezem a hűtőbe dermedésig.
4. A díszítéshez a tejszínt kevés cukorral keményre felverem és tetszés szerint a torta tetejére helyezem, a maradék gyümölcsöt is ráteszem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.