Langyos tej és cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket összekeverjük egy csipet sóval, útifűmaghéjjal, eritrittel, citromhéjjal, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd összegyúrjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük, picit nedves konyharuhával letakarva.
Ezalatt egy kis edényben kb. 10-15 perc alatt sűrűre főzzük a tölteléket, a gyömbért hozzáreszeljük. Megvárjuk, míg kihűl, és úgy töltjük a tésztába.
A tésztát elfelezzük. Az egyiket enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk (nem kell nagyon rányomni a sodrófát). Erre kenjük a hideg tölteléket, úgy, hogy a széleken kb. 1 cm-t kihagyunk, és ezt a töltelékre hajtva hosszanti irányban feltekerjük. A másikkla is ugyanígy járunk el.
A rudakat sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérsütő formába tesszük vagy tepsibe, tetejét tojássárgájával lekenjük, 1 órát pihentetjük, utána tojásfehérjével lekenjük és 2-3 órára hűvös helyre tesszük. Megszurkáljuk a tetejüket villával és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.