A lisztet a hideg margarinnal, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg. Hozzáöntjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejben feloldott élesztőt (nem szabad felfuttatni előtte!). Gyors mozdulatokkal közepes keménységű tésztát gyúrunk. Kb. 25 dekás cipókat adagolunk ki a tésztából. Hűtőben lefóliázva 15-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a forrázott tölteléket.
A forrázott mákos és diótöltelékhez a vizet a cukorral feltesszük forrni. Ha forr, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot, a mazsolát, az őrölt fahéjat, és ha szükséges édes morzsát is. (A diótölteléket ugyanígy készítjük el.) Amikor a forrázott töltelékek kihűltek, a megfelelő súlyúra kimérjük. A beigliknél a töltelék súlya megegyezik a tészta súlyával.
A pihentetett bejglitésztát kinyújtjuk kb. 22-28 cm-es téglalap formára. A tölteléket a tésztára helyezzük, és egyenletesen eligazítjuk rajta. A tészta három oldalát kb. 1 cm-es részben behajtjuk. Ezután feltekerjük a beiglit, és gyengéden meglapítjuk.
Sütőlemezre tesszük, és megkenjük 1 tojás, valamint 1 tojássárgája keverékével. Amikor a tojás megszáradt a tésztán, másodjára is átkenjük. Hurkapálcával vagy villával megszurkáljuk. A tetejét megszórhatjuk dekor sütőcukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.