A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, majd egy keverőtálban összeforgatjuk a pác hozzávalóival: a joghurttal, a felaprított gyömbérrel és fokhagymával, az őrölt római köménnyel, a garam masalával, valamint a sóval. Legalább egy órára a hűtőbe rakjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd amikor meleg, hozzáadjuk a csirkemellkockákat, és kb. 2-3 percig sütjük, amíg kissé megpirulnak, majd félretesszük őket.
Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát a vajon. Amikor üvegesre pároltuk, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, és kb. 35-40 másodpercig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kurkumát, a koriandert, a római köményt, valamint a garam masalát, és további 15-20 másodpercig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt és az őrölt csilit, majd ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön 15-20 percig főzzük, amíg a paradicsom besűrűsödik és pirosas-barnás színe lesz. Közben néha megkeverjük.
Végül hozzáadjuk a csirkét és a tejszínt, és további 10 percig főzzük, amíg forrni kezd és besűrűsödik.
Basmati párolt rizzsel és friss korianderrel megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a csirke tikka masala
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.