A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk a csomagoláson megadott utasítás szerint. Még forrón belekeverjük a tejfölt, és félretesszük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tejfölös pudingba keverjük. Végül a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Alaposan összekeverjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy puha tésztát kapjunk.
Egy 20x36 cm-es tepsit kivajazuk és -lisztezük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre ráöntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából rudakat sodrunk, amiket rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük a tésztát. (Sütőpapírt rakhatunk a tetejére.) Amikor megsült és kihűlt, a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt egyforma kockákra vágjuk, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.