A sütőmargarint és a porcukrot simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját. A túrót alaposan áttörjük villával, majd a többihez adjuk a sóval és a zsemlemorzsával együtt.
Összedolgozzuk, és 10 percig pihentetjük. A túrómasszából apró gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben mindet puhára főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, melegen tartjuk.
A szószhoz lábosba tesszük az áfonyát. Hozzáadjuk a tejet, a sütőmargarint és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük az étkezési keményítő és két teáskanál hideg víz keverékével.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulapelyheket. A gombócokat tálra tesszük, meglocsoljuk az áfonyaszósszal, és megszórjuk a mandulapelyhekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.