Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval, a tojással, a tejföllel és a vajjal összedolgozzuk, dagasztjuk.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával, a mazsolával, a citrom reszelt héjjával és levével.
A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük. A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lekenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk. 2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
A másik két tészta darabot téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt fele tölteléket rátesszük. A tészta lappal befedjük, rátesszük a maradék mazsolás túrót és feltekerjük. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat és a kifliket megkenjük a felvert tojással és tejjel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. 20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.