A túrós-mazsolás pite tésztájához egy tálban összemorzsoljuk a lisztet a hideg vajjal, a sóval, a cukorral és a jeges vízzel. Akkor jó, ha összeáll a tészta. Folpakba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a túrót egy nagyobb tálban villával áttörjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot, a tojássárgájákat, a megmosott citrom finomra reszelt héját és a mazsolát.
A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát, majd 10 percre a hűtőbe tesszük. Ezután megkenjük a tésztát a lekvárral, beleöntjük a tölteléket, és elsimítjuk.
165 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a tészta széle kissé megpirul, majd szeletés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.