A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a vízből, a mézből és a cukorból szirupot főzünk, hozzákeverjük a mazsolát és a citrom lereszelt héját, majd leforrázzuk vele a mákot. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és a tojást.
A tésztát enyhén lisztes felületen kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket, és eloszlatjuk rajta az apróra vágott aszalt szilvát. A tésztát a hosszabbik oldala felől feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Miután megsültek, egy ecset segítségével megkenjük a tetejüket tejjel, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.