A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olajon. Tálra szedjük és félretesszük.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a megtiszított és kockára vágott sárgarépát és fehérrépát. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, majd beletesszük a húst. Kb. 1 órát főzzük (amíg a hús megpuhul).
Ha megfőtt a hús, kivesszük a babérlevéllel együtt, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejfölt és felforraljuk. Ha szükséges, utólag ízesítjük is a mártást.
A vizes zsemléket apró kockákra vágjuk, majd száraz serpenyőben illatosra, aranybarnára pirítjuk. A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Megsózzuk, megborsozzuk, és kissé hagyjuk kihűlni.
Közben egy nagy tálba öntjük a tejet a pirított zsemlekockákra, és kezünkkel jól összenyomkodjuk. Hozzákeverjük a felvert tojásokat és a szobahőmérsékletűre hűlt hagymás alapot, és jól összekeverjük, majd hagyjuk állni 15 percig.
Ezután egy folpackon 15 cm-es, szalámi vastagságú rudakat formázunk a masszából, és szorosan feltekerjük. A folpackkal együtt egy réteg alufóliába csavarjuk, a végeit szorosan eltekerjük. Hústűvel átszurkáljuk a becsomagolt rudakat, majdsós forró vízben kb. 25-30 percig főzzük.A fóliát leszedjük, majd felszeleteljük a rudakat.A vadas mártást a hússal és a zsemlegombóccal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.