A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és a fehérrépát - ez utóbbiból félreteszünk egy evőkanállal a gombócokhoz.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is. A zöldségeket megszórjuk liszttel, átkeverjük, és hozzáöntjük a vizet. Megsózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Elkészítjük a húsgombócokat is. A darált húst a tojással, a pirított levesnél felaprított, pirított hagymával, a zúzott fokhagymával, a zsemlemorzsával, a levesnél felaprított petrezselyemmel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint fűszerpaprikával is megszórhatjuk. Vizes kézzel a masszából gombócokat formázunk. Ha túl lágynak érezzük, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
Amikor megfőttek a zöldségek, tegyük a gombócokat a forró levesbe, és főzzük még 5-10 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.