A bulgurt és a kisebb darabokra felvágott sárgarépát enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, majd elkezdjük főzni. Amikor félig megpuhultak, hozzáadjuk a zöldborsót, majd pár perc után a kukoricát is. Puhára, de roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Egy edényben felhevítjük az olajat, ráöntjük az alaposan lecsepegtetett bulguros-zöldséges keveréket. Ezután ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk őrölt fehér borssal, majdalaposan összekeverjük.
Egy másik edényben felforralunk kb. 1 liter vizet, majd beleöntünk 1 teáskanál ecetet. A tojásokat egyesével óvatosan beleütjük egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) beleöntjük a forró vízbe. Gyöngyöző vízben főzzük 2-3 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével kiemeljük a vízből, és hagyjuk lecsepegni.
Tálaláskor a zöldséges bulgurt tányérra szedjük, majd ráhelyezzük a buggyantott tojásokat, és így kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.