Az újhagymát felvágjuk vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk. A cukkinit legyaluljuk.
A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett levágjuk a csőről. A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük. Egy wokban (vagy serpenyőben) felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, megpároljuk.
Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Ezután alaposan összekeverjük, és pár percig tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra gyalult cukkinit. Összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, és félig lefedve roppanósra pároljuk.
Amikor a zöldségek már roppanósak, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük. Pár pillanat múlva levesszük a tűzről, és egészen lefedjük, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit.
Közben a tésztát kifőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük. A leszűrt tésztát ezután visszatesszük a főzőedénybe, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval, és óvatosan összeforgatjuk. Tálaláskor a tányérra halmozzuk a tésztát, majd rákanalazzuk a zöldséges ragut.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.