A megtisztított salottahagymát vékonyan felkarikázzuk, a meghámozott burgonyát kisebb kockákra vágjuk. Fazékban felhevítjük a vajat, majd rádobjuk az előkészített zöldségeket és rövid ideig pároljuk. Felöntjük az alaplével, kb. 2 ek kivételével hozzáadjuk a tejszínt, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig.
A leöblített petrezselyem leveleit lecsipkedjük, a zsázsát ollóval levágjuk. A zsázsából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a petrezselyemmel együtt a levesbe szórjuk, és a félrehúzott fazékban botmixerrel pürésítjük. Végül a levest megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként tányérokba merjük. A félretett tejszínnel és zsázsával díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.