A felkockázott zsemlét nagy tálban leöntjük a felforralt tejjel, és letakarva állni hagyjuk 10 percig. Közben a megtisztított hagymát és a leöblített, leszárított petrezselymet finomra aprítjuk.
Serpenyőben habzásig hevítjük a vajat, és üvegesre pirítjuk rajta a szalonnát, valamint a hagymát. Hozzáforgatjuk az aprított petrezselymet és 1 tk kakukkfüvet, majd a zsemlekockához adjuk. Kézzel lazán beledolgozzuk a tojásokat és a lisztet, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd állni hagyjuk 15 percig.
A letisztogatott gombákat nagyság szerint feldaraboljuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
A zsemlekockás masszából nedves kézzel 12 db gombócot formázunk. Lobogó sós vízbe tesszük, és gyenge tűzön főzzük az újraforrástól számított 15 percig.
Közben a mártáshoz serpenyőben felhevítjük az olajat a vajjal együtt. Rádobjuk a gombát, és megpirítjuk 5 perc alatt. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a borral, majd összeforraljuk az alaplével és a tejszínnel kb. 5 perc alatt. Végül sóval, borssal, szerecsendióval, valamint a citromhéjjal és a 2 tk kakukkfűvel ízesítjük.
A gombócokat szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, és a gombamártással együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.