A zöldborsófőzelékhez az olajat felhevítjük. Beleöntjük a fagyasztott borsót, majd ha a borsó felhevült, fűszerezzük, de a sót és a petrezselyemzöldet még nem tesszük bele! Ezt az egészet átforgatjuk, kicsit pároljuk.
Míg a borsónk párolódik készítünk egy tejes habarást úgy, hogy a 3 dl tejet habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a lisztet: így sima habarást kapunk.
Ha elég puhára párolódott a zöldborsó, akkor hozzáadjuk a sót és a finomra/fél finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt is átforgatjuk, de most már ügyelve, hogy a borsószemek ne törjenek össze.
Most már hozzáadhatjuk a tejes habarást. Állandó kevergetés mellet, figyelve, hogy a tej ne égjen le az aljára! Ha kiforrta magát és eléggé besűrűsödött, elkészült. Ugyanígy elkészíthető a finomfőzelék is csak ott francia zöldség keverékkel készítjük.
Ezután ízlés szerint készíthetünk hozzá sült virslit, kolbászt, főtt vagy tükörtojást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.