A csirkepörkölthöz a csirkecombokat megtisztítjuk, ha találunk tollmaradványokat, azokat eltávolítjuk, majd szárazra töröljük.
A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot megmossuk, és ezeket is apróra daraboljuk. Egy nagyobb fazékban közepes lángon kevés zsiradékot hevítünk, ha felhevült, beletesszük a natúr combokat, és körbepirítjuk a hús minden oldalát. Ha szépen megpirult, kivesszük a fazékból.
A visszamaradt lepirult zsiradékra rakjuk a felkockázott szalonnát, elkezdjük zsírjára pirítani, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, enyhén sózzuk, kevergetve üvegesre dinszteljük. Jöhet a fokhagyma, ezzel egy-két percig tovább dinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, majd visszarakjuk a csirkecombot, alaposan megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk, ezzel is összekeverjük.
Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, kevergetve pár percig tovább dinszteljük, majd felöntjük vízzel, és alacsony hőmérsékleten gyöngyözve nagyjából 1,5-2 óráig főzzük, addig amíg a szaft kicsit besűrűsödik, és a csirkehús szinte magától leválik a csontról. Ezzel el is készült a pörkölt, és melegen kerülhet is az asztalra, nokedlivel, savanyúsággal nem hiányozhat egyetlen magyar család asztaláról sem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.