A tojássárgáját felverjük az eritrit felével. A fehérjét közepesen lágy habbá verjük a maradék eritrittel. 2 kanál fehérjehabbal meglazítjuk a sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal az egészet hozzákeverjük. Ezután hozzáadjuk a darált diót és a kókuszlisztet, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, és fahéjjal meghintve addig pároljuk, amíg sűrű lesz.
Egy 20*30 cm-es, magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a krém felét. Az almapürét habzsákba töltjük, és egy vékony csövön kinyomva a hab tetejére nyomjuk. Ezután beterítjük a maradék habbal, megszórjuk egész dióval, mazsolával és darált dióval.
160 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Fontos, hogy az almapüré sűrű legyen, és ne tocsogjon a gyümölcslében, mert elázik a tészta. Én egy lényerő fazékban ivólevet csináltam, és a visszamaradt sűrű gyümölcspürét használtam fel erre.
A tetején lévő mazsola nem süllyedt be, és ropogósra sült. Paleo diétának is megfelel. Laktóz-, glutén- és cukormentes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.