A cukkini tetejét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, és kivájjuk a belsejét. Megsózzuk, megborsozzuk, és belenyomjuk a fokhagyma felét, majd állni hagyjuk.
A töltelékhez egy kevés zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát és bacont, és rövid idő után az apró kockára vágott paradicsomot. Ízesítjük a maradék áttört fokhagymával és borssal. Lassú tűzön főzzük, amíg el nem főtte a levét.
A cukkiniket megtöltjük a töltelékkel, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Érdekes ízharmóniát ad a bolognai szószhoz hasonló paradicsomos töltelék a tejfölös sajttal és a zöldséggel. Nálunk még annak is ízlett, aki hús-krumpli párti! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.