A bakonyi sertésszelet elkészítéséhez a húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát, hogy színt kapjanak, majd félretesszük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felapítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.
A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a lecsós alaphoz öntjük, megszórjuk pirospaprikával.
Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főzzük.
Ha a hússzeletek megpuhultak, kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró mártásból hozzákanalazunk, és így öntjük bele. Visszatesszük a húst, és pár perc alatt összeforraljuk.
A nokedli elkészítéséhez lábasban vizet forralunk. Az összetevőket egy edénybe kimérjük, és fakanállal ruganyosra keverjük a tésztát. Ha túl keménynek bizonyulna, szódavízzel lazítunk a szerkezetén. Lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjük, folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, vagy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A gombás mártással készült sertésszeletet a frissen kifőtt nokedlivel tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.