A cukrot egy serpenyőben világosra karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjalátkent alufóliára kenjük, hűlni hagyjuk, majd durvára aprítjuk.
A tejszínt felforraljuk egy csomag vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra tördelt étcsokoládét. Félretesszük hűlni.
A vajat megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tejet a liszttel, a tojások sárgájával és a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot, a reszelt narancshéját, a szegfűszeget, a fahéjat és az ánizst.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a maradék cukrot, majd a vajas krémbe forgatjuk. A tésztát kis adagonként vajjal megkent gofrisütőbenkisütjük.
A banánokat vékony szeletekre vágjuk. Az elkészült gorfrikat a csokoládöntettel és a grillázzsal kínáljuk.
Megjegyzés
Ha szeretjük a sült banán ízét, a felszeletelt banánkarikákat a tésztával együtt is megsüthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.