A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérje habot, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk. A vaníliaaromával és a citrom levével ízesítjük. Amikor kihűlt, kikeverjük a vajjal.
A barackos réteghez kockákra vágjuk a barackot, és a cukorral együtt felforraljuk, forrástól számított 10 percig. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra összeturmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.
A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból kivágunk egy kört, a szélétől 7-8 centire. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a köralakban kivágott piskótánkat, a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe beleöntjük a barackos krémet, a maradék citromos krémet, és ráhelyezzük a harmadik piskótalapot.
A tortát befedő krémhez a tejből, a cukorból és a pudingból krémet főzünk. Amikor kihűlt, simára keverjük a vajjal. Habzsákba töltjük a krémet, és ízlés szerint diszítjük vele a tortát. Pár szelet citromot és barackot is teszünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.