A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd félretesszük.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtot, a borsot és összemorzsoljuk a zsiradékokkal, azután hozzáadjuk a bazsalikomot, a tojást, az élesztős tejfölt és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. (Ha szükséges adjunk hozzá még tejfölt, vagy ha lágyabbra sikerülne, gyúrjunk hozzá lisztet.)
A tésztát letakarva 30 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítva kb 2 cm - es vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tetejüket enyhén felvert tojással és megszórjuk magokkal. 20 percig pihentetjük, majd 180°C - ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.