A tojásokat a cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot és a tejet. Ezután csomómentes, egynemű tésztává keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a megmosott, leszemezett szőlővel, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült, kihűtjük, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel 3x5 vagy 4x4 darabra vágjuk. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés
A bögrés-mákos tetejét megszórhatjuk szederrel, áfonyával, alma- vagy körtedarabokkal, dióval, mandulával, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel, stb.
Liptai Zoltán receptje/ Fotó: Balogh Tamás
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.