1.
A vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát, kevés vizet, sózom, és fedő alatt öt percig közepes fokozaton pároljuk. Ezután rátesszük a brokkolirózsákat, átforgatjuk a hagymás, burgonyás alappal, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ekkor tesszük bele a szódabikarbónát.
2.
Ízesítjük sóval, fűszerezem őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A szerecsendiót frissen reszeljük a levesbe. Amikor megpuhultak az alapanyagok, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és botmixerrel pürésítjük. Mivel liszt nélkül készítjük ezt a levest, ezért a tejszínnel csak krémesíteni kell.
3.
A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott diót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül), alacsony tűzön addig pirítjuk, míg színe, illata nem lesz. Folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen. A kihűlt főtt burgonyát megpucoljuk és burgonyanyomóval áttörjük. Összekeverjük a tojássárgájával, fűszerekkel, és a pirított dióval.
4.
Vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázunk, és sós, enyhén forrásban lévő vízben pár percig közepes lángon főzzük. (Miután feljöttek a gombócok a víz tetejére, forralunk még egyet rajta, és kész.) Vigyázni kell, ha túlfőzzük, szétesnek a gombócaink! Ha megfőtt, szűrőkanállal kiemeljük, és a forró levesbe tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.