1.
A vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát, kevés vizet, sózom, és fedő alatt öt percig közepes fokozaton pároljuk. Ezután rátesszük a brokkolirózsákat, átforgatjuk a hagymás, burgonyás alappal, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ekkor tesszük bele a szódabikarbónát.
2.
Ízesítjük sóval, fűszerezem őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A szerecsendiót frissen reszeljük a levesbe. Amikor megpuhultak az alapanyagok, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és botmixerrel pürésítjük. Mivel liszt nélkül készítjük ezt a levest, ezért a tejszínnel csak krémesíteni kell.
3.
A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott diót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül), alacsony tűzön addig pirítjuk, míg színe, illata nem lesz. Folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen. A kihűlt főtt burgonyát megpucoljuk és burgonyanyomóval áttörjük. Összekeverjük a tojássárgájával, fűszerekkel, és a pirított dióval.
4.
Vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázunk, és sós, enyhén forrásban lévő vízben pár percig közepes lángon főzzük. (Miután feljöttek a gombócok a víz tetejére, forralunk még egyet rajta, és kész.) Vigyázni kell, ha túlfőzzük, szétesnek a gombócaink! Ha megfőtt, szűrőkanállal kiemeljük, és a forró levesbe tálaljuk.
2024.06.14.
2023.04.24.
2023.02.23.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.