A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, az élesztőt, majd fokozatosan hozzáadjuk a langyos vizet és az olívaolajat is, végül jól összegyúrjuk. Letakarva 30 percig kelni hagyjuk, ezalatt kétszeresére kel.
A spenótos töltelék elkészítésénél a krémsajthoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a spenótleveleket, majd megsózzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát nyolc részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk. (Ügyeljünk rá, hogy bőven legyen liszt alatta, mert át kell rakni majd a tepsire.)
Ha kinyújtottuk kb. 2 mm vékonyra, az egyik felére rátesszük a tölteléket, egy 1 cm-es peremet hagyva, sajtot szórunk rá, majd félbehajtjuk, és villával is összenyomkodjuk a szélét.
Óvatosan áthúzzuk a tepsire. Ha ropogósra szeretnénk, a tetejét bekenhetjük egy kis olívaolajjal, és sajtot is szórhatunk rá, majd 25 percig sütjük.
Megjegyzés
Ha marad a töltelékből, szendvicskrémnek is kiváló!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.