3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd egy másik serpenyőben megpirítjuk őket. A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojássárgáját.
A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyérszeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket. Sütőpapírral bélelt tepsin forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.
A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.