A szedres és citromos krémmel töltött csokitorta elkészítéséhez a csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük. A vajat szintén felolvasztjuk, majd szintén kihűtjük.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel jó habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk az olvasztott, kihűtött vajat, majd a kihűtött csokoládét is. (ekkor egy lágyabb masszát kapunk)
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a csokoládés keverékhez, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibéleljük a tortaformákat, majd a massza kétharmad részét a 24 cm-es tortaformába, a maradékot pedig a 20 cm-es tortaformába öntjük.
A tortaformákat 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk a tortalapokat, mielőtt megtöltenénk.
A szedret folyóvíz alatt megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd pár szemet félreteszünk a díszítéshez.
A porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan összekeverjük a mascarponekrémmel. Végül hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett szedret, majd óvatosan összeforgatjuk.
A citromos krémhez a porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a kifacsart citromlevet, majd simára keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan összekeverjük a citromos krémmel.
Az egyik nagyobb tésztalapot egy tálcára helyezzük, és egyenletesen rákenjük a szedres krémet, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot és a tenyerünkkel óvatosan lenyomkodjuk.
Ezután a tésztalap közepét megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük az egyik kisebb tésztalapot.
Ezután rákenjük egyenletesen a citromos krém kétharmad részét, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk.
Végül a maradék citromos krémmel megkenjük kívülről is a tortát, majd a félretett szederrel díszítjük. (Én pár szál fehér legyezővirággal is díszítettem, de az NEM ehető!!!!)
Az elkészült tortát pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A kétféle krém nagyon jól illik egymáshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.